Johan de Boer aan de slag als projectleider Peizerdiep


Een nieuw gezicht in het team van Noordwest-Drenthe! Sinds juli 2023 ondersteunt Johan de Boer Prolander als projectleider van het Peizerdiep, één van de deelgebieden in Noordwest-Drenthe. Waar werkt hij naartoe en welke ervaring neemt hij mee? Wij stellen hem aan u voor.

“Ik ga aan de slag met een plan van aanpak voor het Peizerdiep”, begint Johan. Het gebied gaat opnieuw ingericht worden en Johan neemt de coördinatie van dit project op zich. “Ik wil alle belangrijke informatie ophalen en bij elkaar brengen, en zo tot een ontwerp komen voor het gebied. Een ontwerp waarin de belangen van zoveel mogelijke partijen een goede plek krijgen en waar veel mensen blij van worden.”

“Ik heb bij verschillende organisaties gewerkt, waar ook aandacht is voor natuur- landschap- en gebiedsontwikkeling, zoals Natuurmonumenten en Arcadis. Als leidinggevende heb ik afgelopen jaren veel gewerkt aan interne projecten, bedrijfsvoering en coaching. Op dit moment is een combinatie van management met projectleiding ideaal. Bij Prolander kan ik aan de slag met de omvorming, verandering, en verbetering van het landschap. Een ingewikkeld, maar zeker ook interessant ontwikkelproces in tijden van grote veranderingen en uitdagingen.” Deze nieuwe uitdaging combineert Johan met zijn werk bij het advies- en ingenieursbureau Ecogroen in Meppel. “Ik kan mijn tijd flexibel indelen en als iemand mij nodig heeft, dan kan ik daar een mouw aan passen.”

Als trotse inwoner van Drenthe en echte noorderling, is het Peizerdiep Johan niet onbekend. In zijn vrije tijd rijdt hij graag door de natuur op zijn racefiets en daarnaast is hij vanuit zijn werk al vaker betrokken geweest bij ontwikkelingen in het gebied. “Ik ken het gebied goed, maar nog niet goed genoeg. Ik spreek nu veel met specialisten om het gebied ook op een andere manier te leren kennen. Bijvoorbeeld om te ontdekken hoe het watersysteem werkt. Daarnaast wil ik ook in gesprek met eigenaren en gebruikers van het gebied. Die lokale kennis is waardevol, onmisbaar en nodig om het project te begrijpen en te doorgronden.”

Heeft een vraag of wilt u iets delen? Neem dan contact op Johan de Boer door te mailen naar j.deboer@prolander.nl.