Onze projectleiders


Wie weten hoe het staat met de gebiedsontwikkeling en wat er speelt in de verschillende deelgebieden? Onze projectleiders! Maurijn Oude Essink houdt overzicht over alle (deel)projecten in Noordwest Drenthe en Keesjan Douw coördineert de herinrichting van de Broekenloop. Benieuwd wie ze zijn en hoe ze te werk gaan? We stellen ze aan u voor!

Projectleider Maurijn Oude Essink

Maurijn Oude Essink coördineert alle projecten in Noordwest Drenthe. Van de planning voor de werkzaamheden in het Peizerdiep tot de uitkomsten van de onderzoeken in het Fochteloërveen; Maurijn weet hoe het zit.

“Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van natuurprojecten. Samen met een team vol specialisten werken we aan het herstellen en versterken van het natuurgebied. Mijn rol is vooral om alle onderdelen van een project met elkaar te verbinden. Ik zorg voor de afstemming met onze samenwerkingspartners en breng mensen, ideeën en beleid bij elkaar, om tot een concreet plan te komen. Een plan dat we kunnen uitvoeren.”

En die werkwijze past goed bij Maurijn: “Zelf vind ik het belangrijk dat we samenwerken met bijvoorbeeld bewoners en andere organisaties die in het gebied werken. Er moet helder zijn wat de doelen en wensen zijn van die verschillende partijen.” Maurijn zoekt die samenwerking ook actief op in de projecten binnen Noordwest Drenthe. “Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met omwonenden, informatiebijeenkomsten te organiseren of samen aan tafel te zitten en onze plannen uit te tekenen.”

Natuurlijk kent Maurijn het gebied niet alleen vanuit zijn functie als projectleider. Als kind fietste hij al dwars door Noordwest Drenthe. “Vroeger fietste ik vaak vanuit Assen naar mijn familie in Leek. Nu woon ik zelf in Beilen en zie ik het gebied letterlijk vanaf een andere kant. ’s Avonds pak ik weleens de fiets en rijd ik langs het Fochteloërveen of maak ik een rondje om Zeijen.”

Projectleider Keesjan Douw

Keesjan is projectleider voor het deelgebied de Broekenloop. Hij werkte al aan verschillende  beekherstel- en natuurontwikkelingsprojecten, voornamelijk in Overijssel, en nu neemt hij zijn kennis mee naar Noordwest Drenthe. Vanuit MLG-Gebiedsontwikkeling ondersteunt hij Maurijn bij Prolander.

De komende tijd wordt het deelgebied de Broekenloop opnieuw ingericht. Daar wordt voor én achter de schermen al hard aan gewerkt. “Als projectleider is het mijn taak om dat te organiseren”, vertelt Keesjan. “Ik zorg ervoor dat het schetsontwerp voor de Broekenloop wordt uitgewerkt tot concreet inrichtingsplan. Zo regel ik dat de onderzoeken worden uitgevoerd, het inrichtingsplan wordt gemaakt, vergunningen worden aangevraagd en dat de aannemer aan de slag kan.”

Keesjan houdt het overzicht en probeert alles wat er speelt in het gebied, bij elkaar te brengen. “Vroeger wilde ik boswachter worden, maar eigenlijk vind ik dat te specialistisch”, vertelt hij. “Ik vind het leuker om breder naar een gebied te kijken en plannen te combineren.” En dat doet Keesjan nooit alleen. “Ik vind het belangrijk om specialisten te betrekken die het gebied goed kennen, van ecologen tot omwonenden. Samen kunnen we een plan maken waar we allemaal achterstaan.”

Hoewel de Broekenloop in het begin niet meteen een belletje bij hem deed rinkelen, heeft Keesjan inmiddels uitgebreid kennis gemaakt met het gebied. “Ik wilde op onderzoek om te ontdekken hoe het gebied onder je voeten eruitziet. Daarom ben ik ook in mijn vrije tijd in het gebied geweest. Een goed plan voor de Broekenloop, begint met weten wat er in het gebied speelt.”


Projectleider Maurijn Oude Essink

Projectleider Keesjan Douw