Maak kennis met Jochem Groenevelt, nieuwe projectleider Broekenloop


Sinds afgelopen zomer versterkt Jochem Groenevelt het team van Noordwest Drenthe. Hij volgt Keesjan Douw op als projectleider van de Broekenloop. Benieuwd naar Jochems ervaring en ambities voor Noordwest Drenthe? Wij stellen hem aan u voor...

“Ik heb zin om aan de slag te gaan met de natuur in Drenthe!”, begint Jochem enthousiast. De afgelopen jaren heeft hij in verschillende rollen gewerkt aan gebiedsontwikkeling. Op dit moment doet hij dat als projectleider bij MLG Gebiedsontwikkeling. Vanuit die functie is hij nu ook parttime werkzaam bij Prolander. “Ik kijk ernaar uit om nu samen te werken met dit team. De mensen zijn ontzettend gedreven en weten veel.”

“Als projectleider wil ik ervoor zorgen dat iedereen aan de slag kan om het doel te bereiken. En dat doel is om de Broekenloop weer te herstellen en daarmee ruimte te geven aan een meer natuurlijke omgeving. De komende periode willen we de plannen voor de Broekenloop verder uitwerken en werken we toe naar de uitvoering van de werkzaamheden. Daarin leg ik graag de nadruk op het positieve: zoek naar wat wél mogelijk is, ook al zijn er veel uitdagingen."

Met deze kennis en motivatie reist Jochem vanuit het midden van Nederland naar Drenthe. “Ik heb projecten gedaan rondom het Veenweidegebied bij Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug. Nu ga ik verder kennismaken met Drenthe. Ik wil graag de lijntjes op de kaart ook met mijn eigen ogen in het veld zien.”


Jochem Groenevelt